FİLİSTİN MÜCADELESİ: ALGILAR, SORULAR VE CEVAPLARI
FİLİSTİN MÜCADELESİ: ALGILAR, SORULAR VE CEVAPLARI
FİLİSTİN MÜCADELESİ: ALGILAR, SORULAR VE CEVAPLARI
AGD Karaman Şubesi ve KMÜ İdealist Gençlik Topluluğu tarafından düzenlenen "Ya Zafer Ya Şehâdet" konferansı KMÜ Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Hafız Kayra Aydemir’in Kur’an-ı Kerim tilâvetiyle başlayan programda AGD Karaman Şube Başkanı Şabettin Gezen bir selamlama konuşması yaptı. Sinevizyon gösteriminin ardından AGD İzcilik Kulübü öğrencilerinden Mahmud Zahid Şahbaz Kudüs ve Mescid-i Aksa için ezgiler seslendirdi.
Programın konferans bölümünde Filistin mücadelesiyle ilgili siyonist algının etkisiyle zihinleri bulandıran sorular Filistin Alimler Birliği Üyesi Dr. Şıhde Dîb tarafından cevaplandı.
İlahiyatçı Ahmet Çığırgan’ın yönelttiği soruların cevaplarını Selçuk Üniversitesi öğrencisi Ahmet Huneyn Türkçeye çevirerek salona aktardı.
Öne çıkan sorular ve cevapları ise şu şekilde oldu:
Her şey 7 Ekim'de mi başladı?
İsrail, kurulduğu 1948 yılından bu yana katliamlarına ve işgallerine devam ediyor. Filistin’de 76 yıldır süren planlı bir işgal ve katliam var.
Filistinliler toprak mı sattı?
Filistin'de %2 oranında toprak satılmıştır ve bunlar Hıristiyan Filistinlilere ait topraklardır.
Hamas 7 Ekim'de neden saldırdı?
Hamas, İsrail'in Gazze’ye yönelik büyük bir operasyona hazırlandığıyla ilgili aldığı istihbarat üzerine elini güçlendirmek için bu son derece başarılı rehine operasyonunu düzenledi.
Hamas 7 Ekim operasyonunu İran veya Hizbullah ile mi planlandı?
7 Ekim operasyonundan Kassam Tugaylarının 4 komutanı dışında kimsenin bilgisi yoktu. Operasyon sabah namazı sırasında Kassam askerlerine duyuruldu.
7 Ekim’den bu yana ne oldu? Bundan sonra ne olacak?
Hamas, İsrail'in yenilmezliği efsanesini yıktı. İsrail, hiçbir hedefine ulaşamadı. Sadece kadın, çocuk, yaşlı, bebek demeden katliam yaptı. Okulları, hastaneleri, mülteci kamplarını bombaladı. Buna karşın 19 bin İsrail askeri öldürüldü. Savaşacak asker bulmakta zorlanan İsrail, iltica başvurularını kabul etme karşılığında Afrika’dan asker getirmek zorunda kaldı. Aksa Tufanı sonrası İsrail'in yahudiler için güvenli bir yer olmadığı görüldü. 500 binin üzerinde yahudi İsrail’den göç etti. Bu bir yıllık süreç İslâm ülkeleri için de turnusol görevi gördü. Birçok İslâm devleti halklarının desteğine rağmen Filistin’e yardım etmediği gibi İsrail’le ilişkilerini gözden bile geçirmedi. Batı halklarında uyanış başladı. Gazzelilerin iman ve teslimiyeti batı dünyasını çok etkiledi. İslâm’ı araştırıp Müslüman olanların sayısı arttı. İsrail'in meşruiyeti dünyada sorgulanmaya başladı. Bundan sonrasında İsrail gittikçe yalnızlaşacak ve sürecin sonunda inşallah İsrail kaybedecek, Filistin kazanacak. Filistin için iki sonuçtan başkası yok: Ya zafer, ya şehadet!
Program, hediye takdimi ve EHAD Karaman Şube Başkanı Mehmet Şahbaz’ın yaptırdığı dua ile sona erdi.